Το πρωτάθλημα πήρε ξανά «φωτιά»! Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 2-0 και μείωσε την απόστασή του από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς! Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι για το τρίποντο και ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5’ με τον Αμπντούν! Η επιθετική… καταιγίδα των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στο 18’ το έξοχο πλασέ του Μιραλάς έθεσε τις βάσεις για το σημαντικό διπλό της ομάδας του.

Τι ματς:

Λένε πως «όταν θες κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ για να μειώσει στο -2 από τον Παναθηναϊκό και την κορυφή. Και τα κατάφερε γιατί πράγματα όλα του ήρθαν όπως ήθελε απόψε το βράδυ στην Τούμπα. Με αποφασιστικότητα, πάθος και τρομερή ενέργεια ανέλαβε ρόλο αφεντικού.

Ο Ιμπαγάσα με σουτ στο δοκάρι προειδοποίησε τον Κρέσιτς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Αμπντούν με ψύχραιμο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Ο Μανιάτης ήταν ο εμπνευστής της προσπάθειας, με ενέργεια από δεξιά, ωστόσο οι περισσότερες επιθέσεις γίνονταν από αριστερά με τον Σταφυλίδη να αντιμετωπίζει πρόβλημα έχοντας να φυλάξει πότε τον Τζεμπούρ και πότε τον Μιραλάς. Ο Βέλγος ήταν ο μεγαλύτερος μπελάς για τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και σε μια από τις γνωστές του, που πέρασε σαν σταματημένο όποιον βρέθηκε στο διάβα του και με άψογο τελείωμα έβαλε τις βάσεις για το «διπλό». Ένα ιδανικό εικοσάλεπτο με τον Ιμπαγάσα να δίνει το ρυθμό σε μια ομάδα ορχήστρα.

Τίποτα δεν πήγε καλά στον «Δικέφαλο», που όχι μόνο έχασε τρεις παίκτες από τραυματισμό, αλλά και το δοκάρι σε σουτ του Γκαρσία να του στερεί τη δυνατότητα να μπει (ουσιαστικά) ξανά στο ματς. Οι παίκτες του Μπόλονι όσο περνούσε η ώρα έχαναν την ψυχραιμία τους. Ο Λάζαρ πλήρωσε τα νεύρα με την απευθείας κόκκινη κάρτα του Γιάχου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11’ λ.τρ. Μπαλάφας), Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80’ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38’ λ.τρ. Ιβιτς).

Στον πάγκο: Γλύκος (τρ.), Αποστολόπουλος, Τσουκαλάς, Γιάννου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62’ Τοροσίδης), Αμπντούν (88’ Χολέμπας), Μιραλάς (77’ Ρίτσαρντς), Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Κάρολ, Μακούν, Φουστέρ, Πάντελιτς.

Πηγή: sday.gr