Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί ξανά ο Λάκης Γαβαλάς ώστε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος». Σε πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες διαπιστώνει ότι η ακίνητη περιουσία που απέκτησε ο επιχειρηματίας είναι προϊόν εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας κατηγορείται, ότι την ίδια ώρα που χρωστούσε στο ελληνικό δημόσιο πολλά χιλιάδες ευρώ, απέκτησε ακίνητα μεγάλης αξίας σε περιοχές κυρίως της Αθήνας και της Μυκόνου.

Με βάση τα αναφερόμενα στο πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και του Ελέγχου των Δηλώσεων Περουσιακής κατάστασης, δεσμεύονται τα 16 ακίνητα του 60χρονου επιχειρηματία αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Μύκονο, Κηφισιά και Παιανία καθώς και τέσσερις λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες με ποσά 134.685 ευρώ.

Και όλα αυτά προκειμένου να εξασφαλίσει το ελληνικό δημόσιο τις απαιτήσεις του από τις φοροοφειλές του επιχειρηματία, οι οποίες ανέρχονται περίπου στα 12 εκ. ευρώ.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, που ο Λάκης Γαβαλάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, για υποθέσεις οφειλών του προς το δημόσιο.

Ήδη ο Λάκης Γαβαλάς βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας.

Πηγή: real.gr