Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (19:30, NS1) κλέβει την παράσταση στο δεύτερο πιάτο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι υπόλοιποι αγώνες είναι Αστέρας Τρίπολης-Δόξα Δράμας (15:00, NS3), Παναιτωλικός-Ατρόμητος (15:00, NS2), ΑΕΚ-Πανιώνιος (17:15, NS2) και Ξάνθη-Άρης (19:30, ΕΤ3).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο θέλει ακόμα μία απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Κατσαβάκη, θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της και πάλι κόντρα στον Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης:

Ο Σάκης Τσιώλης θέλει από τους παίκτες του να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο πάθος αλλά και διάθεση.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον Πουλίδο, ενώ στην αποστολή είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μανώλης Στεφανάκος.

Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να επιστρέψει ο Κουρμπέλης, ενώ στο κέντρο θα είναι ο Αλβάρες. Από εκεί και πέρα οι Ουσέρο, Ράγιος θα είναι στο άξονα και οι Μπτέσκα και Χούλι στα άκρα. Η άμυνα δεν θα έχει αλλαγές.

Αναλυτικά η αποστολή: Σανθ Χακόμπο, Μανώλης Στεφανάκος, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Σάββας Τσαμπούρης, Τσίμο Ναβάρο, Λαουτάρο Φορμίκα, Χρήστος Πιπίνης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Φερνάντο Ουσέρο, Αντώνης Λαδάκης, Λέαντρο Αλβάρες, Μάριο Μπρέσκα, Ράγιος, Έγκον, Χούλι, Ηλίας Σολάκης, Τάσος Μπακασέτας, Εμμάνουελ Περόνε.

Δόξα Δράμας:

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα ψάχνει η Δόξα Δράμας, η οποία κατεβαίνει στην Τρίπολη χωρίς προβλήματα.

Ο προπονητής των «μαυραετών» αποφάσισε να κόψει από την αποστολή για μια ακόμα φορά τον νεαρό μέσο. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Οι 20 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού: Σερέμετ, Ρόκα, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Μπριλάκης, Γελαδάρης, Σικαλιάς, Ψυχογιός, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Ρούτσης, Σοϊλέδης, Παπαδόπουλος, Γκαρακλίδης, Βάντερσον, Ουέλιγκτον, Λεάντρο, Καπέλ, Αραβίδης, Κυβελίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Όλα για όλα τα παίζει ο Παναιτωλικός, ο οποίος υποδέχεται τον Ατρόμητο, με την ομάδα του Δώνη να μη θέλει να χάσει το τρένο των πλέι οφ.

Παναιτωλικός:

Ο Μπάμπης Τεννές δεν θέλει να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο πέραν της νίκης.

Εκτός είναι θα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ο Ακαλέ, ενώ κανονικά είναι στην αποστολή οι Ρότσα, Θεοδωρίδης και Χαριστέας, όπως φυσικά και ο Ονουάτσι. Η ενδεκάδα θα είναι ένας «γρίφος».

Στην αποστολή του Παναιτωλικού μετέχουν οι Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Πασάς, Παλαιολόγος, Χαριστέας, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι και Μπαμπανιώτης.

Ατρόμητος:

Μετά την ήττα από τον Αστέρα, ο καλύτερος τρόπος να επουλωθούν οι πληγές θα είναι ένα τρίποντο μακριά από το Περιστέρι.

Στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Πίτου Γκαρσία, ο οποίος θα αναλάβει να δημιουργήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Παράλληλα στο δεξί άκρο της άμυνας δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Ζουέλα.

Την αποστολή του Ατρομήτου αποτελούν: οι Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Καραμάνος, Καραγκούνης, Μπάλλας, Δημούτσος, Νάστος, Σφακιανάκης, Γιαννούλης Ζουέλα, Τόμας, Φυτανίδης, Αναστασάκος, Επστάιν, Γκαρσία, Μήτρογλου, Μπρίτο.

ΑΕΚ-Πανιώνιος

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις εμφανίσεις προ Ιανουαρίου και με μια νίκη επί του εξαιρετικού Πανιωνίου να πλησιάσει ξανά τις πρώτες θέσεις.

ΑΕΚ

ο Νίκος Κωστένογλου, ελλείψει των τραυματιών Μάκου, Γεωργέα, Εγγλέζου και Μπουγαΐδη (άπαντες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση), ο τεχνικός της ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένος να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Καράμπελα, Κοντοέ, Βάργκας και Μπέλεκ.

Έτσι, το αγαπημένο του 4-2-3-1 θα διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής (αν και δεν θα ‘πρεπε να αποκλειστεί η έκπληξη με τον Κωνσταντόπουλο) και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι Ρίκκα-Βάργκας, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος θα είναι ο Λυμπερόπουλος.

Η αποστολή: Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.

Πανιώνιος

Με τους νεοαποκτηθέντες Πατρίκ Ντιμπαλά και Βιτορίνο Αντούνες στην σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Πανιώνιος κόντρα στην ΑΕΚ για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Τα μοναδικά τους προβλήματα, δε, στο να το επιδιώξουν εντοπίζονται στους Σταυροθανασόπουλο και Μπούζα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση και δεν υπολογίζονται για το ματς του ΟΑΚΑ.

H αποστολή: Αμπντουλάγιεφ, Ντιμπαλά, Γουνδουλάκης, Κουλουχέρης, Κούτσι, Κούρντι, Μενδρινός, Ομο, Πετκάκης, Πιέρ, Μιχαηλίδης, Ρόκας, Ρόβας, Σάμαρης, Σκέμπρι, Σιδεράκης, Σιόβας, Αντούνιες.

SKODA Ξάνθη-ΑΡΗΣ

Ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Άρη στα «Πηγάδια».

SKODA Ξάνθη

Τους Βάλλα και Φλίσκα είδε να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ στην αποστολή επέστρεψαν και οι Βασιλακάκης και Μάνταλος, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Εντιμάρ και Βιβιανί, με τον Βραζιλιάνο στην τελευταία προπόνηση να χτυπά τον αστράγαλο του.

Η 20μελής αποστολή: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γκατσολάρι, Βάλλας, Λοντίγκιν, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.

ΑΡΗΣ

Την τρίτη του σερί νίκη θα επιδιώξει να πάρει ο Άρης κόντρα στην Ξάνθη. Επιστρέφουν Τόχα και Σολτάνι.

Ο Μανουέλ Μασάδο θα παρατάξει τους «κίτρινους» με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδη και Καζναφέρη, τον Φατί σε ρόλο «κόφτη», αριστερό χαφ τον Καπετάνο, δεξί τον Νέτο, με τον Ούμπιντες να κινείται πίσω από το επιθετικό δίδυμο Τριανταφυλλάκος-Καστίγιο.

Η 18μελής αποστολή: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Σανκαρέ, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί, Κατίδης, Τόχα, Καστίγιο, Ουμπίντες, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Σολτάνι.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να εφαρμόσει τον νόμο της Τούμπας θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να θέλει το «τρίποντο» της νίκης ώστε να πλησιάσουν (-2) τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ

Με βάση τα όσα έδειξε ο Μπόλονι τεχνικός τις προηγούμενες ημέρες: Ο Γλύκος θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα θα ξεκινήσει ο Λίνο, δεξιά ο Σταφυλίδης, στόπερ οι Μαλεζάς, Κατσικάς, τριάδα στα χαφ οι Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη, αριστερό χαφ ο Γεωργιάδης, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Η 20μελής αποστολή: Γλύκος, Kρέσιτς Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Γκαρσία, Ιβιτς, Λάζαρ, Λίνο, Νιμανί, Ρομπέρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλειστά χαρτιά για την ενδεκάδα από τον Βαλβέρδε, με τα ερωτηματικά να αφορούν την μεσοεπιθετική διάταξη των «ερυθρόλευκων».

Ο Βάσκος τεχνικός θα εμπιστευθεί τον Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη (έγινε και δοκιμή με Μοδέστο), αριστερά ο Χολέμπας, δίδυμο στα στόπερ ο Παπαδόπουλος με τον Μέλμπεργκ. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ο Μανιάτης μοιάζει σίγουρος για τα χαφ, όχι όμως και ο παρτενέρ του. Ορμπάιθ, Μακούν και Μοδέστο παίζουν για την άλλη θέση. Πιο μπροστά θα κινείται ο Ιμπαγάσα. Στο ένα άκρο δεδομένος θεωρείται η παρουσία του Μιραλάς, ενώ δεν αποκλείεται με τους βασικούς να βρεθεί ο Καζίμ Ρίτσαρντς. Φουστέρ και Αμπντούν οι εναλλακτικές. Για την κορυφή της επίθεσης Πάντελιτς και Τζεμπούρ δίνονται με ίσες πιθανότητες, αλλά μικρό προβάδισμα διατηρεί ο Αλγερινός.

Η 18μελής αποστολή: Μέγερι, Κάρολ, Μοδέστο, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φουστέρ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Πηγή: sday.gr