Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. Ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για το τι συζητήθηκε στο Eurogroup και για την πορεία των διαπραγματεύσεων τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στις επτά το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι διεξάγεται μία σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση και γνωστοποίησε ότι παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και των δημοσιονομικών μέτρων.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο βράδυ.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των τιμών, ιδιαίτερα των προϊόντων που διαμορφώνουν το καλάθι της νοικοκυράς.

Ακόμα είπε ότι πρέπει να αποφασίσουν και να δεσμευθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. «Είναι η ώρα των δεσμεύσεων», είπε ο υπουργός.

Τονίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Βενιζέλου

Πηγή: skai.gr