Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής τα περί παραίτησης του Λουκά Παπαδήμου σε περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί δε συμφωνήσουν στους όρους για το νέο οικονομικό πακέτο. Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Καψής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα». Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ σε μισή ώρα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών.

Αύριο το μεσημέρι ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε μήνυμα που απέστειλε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα», εξήγησε την κρισιμότητα της εθνικής διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση και που τον κράτησαν μακριά από την εκδήλωση.

Όπως ξέρετε, τόνισε ο κ. Παπαδήμος, βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας για το διαμόρφωση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και την ολοκλήρωση μιας δανειακής συμφωνίας που θα ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου χρέους και θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας για πολλά χρόνια. Η εφαρμογή του προγράμματος και το νέο χρηματοδοτικό πακέτο θα συντελέσουν στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Πηγή: skai.gr