Νίκησε με το εντυπωσιακό 7-0 η Μικτή Παίδων Ημαθίας την αντίστοιχη ομάδα της Φλώρινας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων Good League ΟΠΑΠ, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου.  

Η ομάδα της Φλώρινας δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού να παρακολουθήσει τον «φρενήρη» ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι κατά διαστήματα έβγαζαν φοβερές συνεργασίες και αυτοματισμούς μέσα στο τερέν, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων,  που αψήφησαν το κρύο, αλλά ανταμείφθηκαν με το θέαμα που τους προσέφεραν οι «πιτσιρικάδες» της ΕΠΣ Ημαθίας (φωτο). Το σκορ θα μπορούσε να έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου, εάν οι γηπεδούχοι μετά το ημίωρο του β’ ημιχρόνου, δεν ανέκοπταν τον ρυθμό τους, αφού οι παίκτες της Φλώρινας είχαν πλέον παραιτηθεί των προσπαθειών, και απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους, οι οποίοι φυσικά «χαμήλωσαν» ταχύτητα στο παιχνίδι τους.
Ο αγώνας έγινε κάτω από τα βλέμματα του  κ. Ελευθεριάδη Θεόδωρου, ο οποίος είναι βοηθός του Γιώργου Γεωργιάδη, τεχνικού της Εθνικής Ελπίδων  και στον οποίο φάνηκε να του άρεσε το θέαμα που παρουσίασαν οι Παίδες Ημαθίας, αφήνοντας αιχμές για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται  στις Μικτές αλλά και γενικότερα στις Ακαδημίες του Νομού μας.
Το σκορ άνοιξε νωρίς μόλις στο 5΄ λεπτό ο Μαγγίζης από κοντά, εκμεταλλευόμενος καλή συνεργασία της αριστερής πλευράς και ωραία τελική πάσα του Νταμοτσίδη, για να έρθει το 18΄ λεπτό όταν ο ίδιος παίκτης με έξυπνο πλασέ 25μ έξω από την περιοχή, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο 33΄ήταν η σειρά του Νταμοτσίδη να πετύχει το 3-0. Στο 40΄ λεπτό ο Καλαϊτζίδης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 42΄ στην προσπάθεια να αποκρούσει ο Γεωργίου, στο πλασέ που επιχείρησε ο Παπακωνσταντίνου Χ. έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδος του γράφοντας το 5-0. Στο 50’ σε μια ωραία προσπάθεια συνεργασίας από δεξιά, και καταπληκτική τελική πάσα του Καλαιτζίδη,  αποδέκτης έγινε ο Σερασκιέρης, που από κοντά ανέβασε το σκορ στο 6-0. Ο ίδιος παίκτης δυο λεπτά αργότερα πέτυχε και το 7-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε σουτ στο δοκάρι.
Διαιτητής ο κ. Μελιτζανίδης με βοηθούς τους κκ Καραντώνη και Μοσχόπουλο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Ντόβας, Τερζίδης, Κοσμάς, Τσαουσίδης (38’ Αθανασιάδης), Ράδης, Χατζηγεωργίου, Καλαϊτζίδης, Νταμοτσίδης, Μαγγίζης, Ντέλλας (41’ Παπακωνσταντίνου Χ.), Μουρδάνος (41’ Αλμπανίδης)

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Βόσδου-Μάνος) Ηλιόπουλος, Λάγκας, Ρούφας (40’ Αρβανίτης), Δερμιτζάκης, Γεωργίου, Λυπίτκας, Γεωργόπουλος, Απιδόπουλος (33’ Δορής), Νέστωρ (35’ Σβίρος), Κεσσίδης, Γεωργιάδης.

Έχασαν την ευκαιρία οι Νέοι!

Το ποδόσφαιρο δικαίως έχει χαρακτηριστεί ο βασιλιάς των σπορ, όπου δεν χωράνε προγνωστικά. Επιβεβαιώθηκε ο Νόμος του ποδοσφαίρου για μια ακόμη φορά, αφού η ομάδα Νέων της Ημαθίας έχοντας τους ίδιους στόχους με την ομάδα της Φλώρινας, κατάφερε να φύγει από την έδρα της ηττημένη και μάλιστα με σκορ 3-4 που σαφώς μαρτυρά και την κακή λειτουργία της άμυνας και στις δυο ομάδες. Την ίδια ώρα στο γειτονικό γήπεδο των Γρεβενών, η πρωτοπόρος Καστοριά έχανε με 2-0 και οι όποιες ελπίδες είχε η Μικτή ομάδα Νέων Ημαθίας να διεκδικήσει την πρώτη θέση, εξανεμίστηκαν μετά την χθεσινή απρόσμενη ήττα. Ίσως είναι το μοναδικό παιχνίδι που η Νέοι της Ημαθίας αδικούνται από το αποτέλεσμα, αφού και τα τέσσερα γκολ των φιλοξενούμενων, ήταν δώρο της κακής εκτίμησης των παικτών της άμυνας. Ουσιαστικά οι μετέπειτα νικητές δεν απείλησαν ούτε μια φορά την εστία της Ημαθίας μέσα από οργανωμένη επίθεση. Σε αντίθεση με την εξέλιξη και την τροπή που πήρε το παιχνίδι, οι παίκτες της Ημαθίας μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπάθησαν για την νίκη, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς φυσικά να φθάσουν ποτέ σε αυτήν. Αυτό που απομένει πλέον στους νεαρούς παίκτες της ΕΠΣ Ημαθίας, να παρουσιαστούν με καλύτερη ψυχολογία στα εναπομείναντα παιχνίδια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες και για την συνέχεια της Περιφερειακής ομάδας που θα συγκροτηθεί, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι αρκετοί παίκτες από την Ημαθία.
Τα γκολ για την ομάδα της Ημαθίας πέτυχαν οι  Ντούφας, (25’), Τασιώνας (45’) και Αποστόλου (69’), ενώ για τους νικητές σκόραραν οι Δήμκου (18’) και (60’), Μπάτμας (43’), και Κατής (64’). Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ Καραντώνης με βοηθούς τους κκ Μελιτζανίδη και Μοσχόπουλο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Χατζηβασιλάκης, Κελεσίδης, Νικολόπουλος, Βοργιατζίδης (50’ Πατσιαβούρας), Αποστόλου, Ντούφας (55’ Παπαδής), Φωτιάδης Τούφας, Θεοδωρόπουλος (60’ Μουχτάρης),  Τασιώνας, Συμεωνίδης.

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Βόσδου-Μάνος) Στόικος, Κρουσοράτης, Παπαδίνης, Ινδός, Τάσκης, Τάτες, Φερεντίνος (85’ Μανούρης), Γκατζόπουλος, Κατής (82’ Ατματζίδης), Δήμκου, Μπάτμας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα