Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ (2-0) για τέταρτη σερί φορά και “σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας στην τέταρτη τη σημερινή του αντίπαλο. Ο δικέφαλος του βορρά είχε να επικρατήσει της Ενωσης εκτός έδρας από το 2002. Ο Γεωργιάδης άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, πανηγυρίζοντας παράλληλα το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αθανασιάδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Δύο φορές σημάδεψαν το δοκάρι του Γλύκου οι γηπεδούχοι…

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με τον Αραμπατζή στο τέρμα, τον Αργυρίου δεξί μπακ, αριστερό τον Λαγό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Δέλλα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Γεωργέας και Καφές, ενώ μπροστά τους οι Λεονάρντο δεξιά, αριστερά ο Κλωναρίδης και ο Χοσέ Κάρλος πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.

Από την άλλη ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε τον Γλύκο στο τέρμα, τον Σνάουτσνερ δεξί μπακ, αριστερό τον Λίνο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κατσικά και Μαλεζά. Στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τους Γκαρσία και Φωτάκη, ενώ στην επίθεση Σαλπιγγίδης δεξιά, αριστερά ο Γεωργιάδης και ο Λαζάρ πίσω από τον Αθανασιάδη που ήταν και η αιχμή του δόρατος.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε επιλέξει για την αμυντική του γραμμή αρχικά τον Τσιρίλο, όμως ο τελευταίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα, με αποτέλεσμα να πάρει τελικά την θέση του ο Κατσικάς.

Η Ενωση ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει γκολ απ’ τα. αποδυτήρια. Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Καφές έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι και δεν μπόρεσε έτσι να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Γλύκου.

Θα περίμενε κανείς πως η ΑΕΚ θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό τις προσπάθειές της, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο ΠΑΟΚ γρήγορα ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και άρα και του ρυθμού του αγώνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Μάλιστα έφτασε και στο γκολ, στο 16′ με την έμπνευση του Γεωργιάδη να κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ και από κει και πέρα το έργο του έγινε ιδιαίτερα απλό. Χρειαζόταν να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και ταυτόχρονα να απειλεί σε κάθε ευκαιρία.

Και αυτό έκανε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, όπου ουσιαστικό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε από την Ενωση. Ο Κωστένογλου από την άλλη πλευρά, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε στον αγώνα τους Γκερέιρο, Σιαλμά, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ΑΕΚ, όμως ούτε αυτό το τρικ έπιασε. Βέβαια με το ξεκίνημα, πάλι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λυμπερόπουλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, έστω και με το χέρι (παράβαση που δεν είδαν οι διαιτητές και γι αυτό καταγράφεται κανονικά ως φάση της αναμέτρησης).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, με τον Γκαρσία να δεσπόζει στον χώρο του κέντρου και τον Λάζαρ να κάνει πολύ ουσιαστικό παιχνίδι, αναφορικά με τις εναλλαγές του ρυθμού που έπρεπε να δίνει. Γεωργιάδης και Σαλπιγγίδης συνέχισαν να είναι ταχύτατοι από τις πτέρυγες, αλλά και ταυτόχρονα να δίνουν και τις απαραίτητες λύσεις στην αλληλοκάλυψη.

Και από τη στιγμή που κατάφεραν τον σκοπό τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπόρεσαν να πετύχουν και το δεύτερο γκολ με τον Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα να πάρουν και τη νίκη με 2-0. Μία νίκη που ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας μετά το 1999 (0-1 τον Παναθηναϊκό), ενώ ταυτόχρονα του έδωσε και το προβάδισμα για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην βαθμολογία και άρα και το αβαντάζ για καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ.

Γήπεδο: “Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Αλεξέας, Γρεβένης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (63` Βάργκας), Καφές, Κλωναρίδης (46` Σιαλμάς), Χοσέ Κάρλος (46` Γκερέιρο), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λάζαρ (88` Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (73` Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (82` Ρομπέρ), Αθανασιάδης.