Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ανατολική Ευρώπη. Τουλάχιστον δέκα επαρχίες της Σερβίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων. Η κακοκαιρία προκαλεί τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες ενώ πολλές οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει. Το χιόνι είναι ιδιαίτερα πυκνό σε περιοχές της χώρας που συνορεύουν με τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Πυκνό στρώμα χιονιού έχει καλύψει και το Βελιγράδι, τη Νις και το Βάλγεβο ενώ χιονοθύελλες έπληξαν το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα, το χιόνι στο Κοσσυφοπέδιο έφτασε τα τρία μέτρα σε κάποιες περιοχές.

Φονικό ψύχος έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα και τη Ρουμανία, όπου έκλεισαν δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομοι ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν στα αυτοκίνητα τους για πολλές ώρες και δεκάδες αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν. Τραγικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους.

Στη νότια Ρουμανία εκτροχιάστηκε τραίνο με 123 επιβάτες, ευτυχώς όμως χωρίς θύματα. Το Βουκουρέστι καλύπτεται από παχύ στρώμα χιονιού, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί.

Πηγή: skai.gr