Οι αμερικάνοι πεζοναύτες (ε.δ) είναι γνωστοί για το σθένος και την αντοχή τους στις κακουχίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Παρόλα αυτά, όλοι μας θα παραδεχτούμε ότι η στρατιωτική εκπαίδευση, με τσίτσιδους στρατιώτες σε πολικές θερμοκρασίες, πάει πολύ, ακόμη και για τους πεζοναύτες!

Πριν από λίγα χρόνια, η Κίνα άρχισε την στρατιωτική εκπαίδευση στο χιόνι και η Κορέα δεν άργησε να την ακολουθήσει και έτσι οι στρατιώτες του εθνικού στρατού περνούν την στρατιωτική εκπαίδευσή τους ημίγυμνοι σε αρκτικές συνθήκες.

Αυτού του είδους η εκπαίδευση εφαρμόζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στρατιώτες και οι πορείες και η εκπαίδευση στα όπλα γίνεται στην περιοχή Πιον τσάνγκ περίπου 80 χλμ από τη Βόρεια Κορέα όπου έχει προγραμματιστεί και η διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2018.

«Θεωρώ το γεγονός ότι ανήκω στις Ειδικές Δυνάμεις πολύ σημαντικότερο από το ότι είμαι γυναίκα. Και έτσι το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα φέρω εις πέρας την αποστολή μου άψογα» δήλωσε μια από τις γυναίκες στρατιώτες στον τύπο.

Ο σκοπός πίσω από την αυστηρή άσκηση είναι η φυσική ενδυνάμωση και η ενίσχυση των πνευματικών ικανοτήτων των στρατιωτών που υποβάλλονται στην εκπαίδευση, οι οποίοι μαθαίνουν ταυτόχρονα να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αυτά τα μέλη των ειδικών δυνάμενων ζουν και πεθαίνουν με την πεποίθηση ότι θα κάνουν οτιδήποτε τους ζητηθεί.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους -20 σε ορισμένες περιοχές, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακραίες πρακτικές στρατιωτικής εκπαίδευσης και μάλιστα με ρουχισμό που κάποιος θα φορούσε στην παραλία, μια καλοκαιρινή μέρα.

Μήπως αυτή η εκπαίδευση ξεπερνά τα όρια της στρατιωτικής ετοιμότητας;

Όχι σύμφωνα με αυτές θαρραλέες ψυχές.

Κάποιος θα μπορούσε, επίσης, να αναρωτηθεί αν αυτή η ημίγυμνη αμφίεση είναι αρκετή στις πολικές θερμοκρασίες τότε, τί θα ήταν κατάλληλο για μια μέρα στην παραλία;

Τροφή για σκέψη.. έτσι δεν είναι;