Την ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος στην κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή των ομολόγων και της νέας δανειακής σύμβασης, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, με αφορμή την απόρριψη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, διατάξεων που συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. «Στη λεπτή φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα σταθερότητας επιβάλλεται σοβαρότητα από όλο το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο Παντελής Καψής.

Παράλληλα ανέφερε ότι ενόψει των ψηφοφοριών που έπονται για τα όσα θα συμφωνηθούν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη «η κυβέρνηση περιμένει να επιβεβαιωθεί η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ειδικότερα, για την απόρριψη της επίμαχης διάταξης για το ωράριο των φαρμακείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αλλάζει η πορεία της κυβέρνησης και του νομοθετικού της έργου. Το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει στο υπουργικό Συμβούλιο και θα προωθηθεί με τη μορφή νομοσχεδίου».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις περί παραίτησης του Λουκά Παπαδήμου, ο Παντελής Καψής ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα».

Δε ερώτηση για εγγυήσεις με υπογραφή των πολιτικών αρχηγών στη νέα σύμβαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένος τρόπος δεσμεύσεων που θα ζητηθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού» αν επιδιωχθεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο πριν το υπογράψει, καθώς και την γενικότερη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει ερώτημα στον Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, στήριξε τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου λέγοντας ότι «είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και η υπόθεση βρίσκεται στον Άρειο Πάγο».

Πηγή: real.gr