Με αλλοίωση της επίσημης ιστοσελίδας της Βουλευτού Επικρατείας Μάγιας Τσόκλη πραγματοποιήσε το «ντεμπούτο του» ο πρωτοεμφανιζόμενος Έλληνας hacker με το ψευδώνυμο «s0uzas». Σύμφωνα με πληροφορία που έλαβε το SecNews πρίν απο 5 ημέρες πραγματοποιήθηκε επίθεση από το Έλληνα hacker στην ιστοσελίδα της δημοσιογράφου, Βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, αναρτώντας μηνύματα αλλά και αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στον εξυπηρετητή της ιστοσελίδας.

Ο Hacker «s0uzas», προς ένδειξη διαμαρτυρίας και με σαφώς πολιτική διάθεση προχώρησε σε ανάρτηση μηνυμάτων αναφέροντας φράσεις όπως «ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ TV», «ΤΖΑΜΠΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ» κ.α. στην κεντρική ιστοσελίδα της Βουλευτού.

Την στιγμή της αλλοιωσης οι διαχειριστές «ανεβοκατέβαζαν το site» (όπως ενημερωθήκαμε απο ανώνυμο αναγνώστη) σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν την ιστοσελίδα και να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την επίθεση κάτι που δεν κατέστη εφικτό.Πιθανολογούμε ότι η επίθεση πρέπει να δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, μιας και 5 ημέρες μετά την επίθεση δεν έχει επανέλθει σε λειτουργία από τους διαχειριστές και η εικόνα που εμφανίζει είναι η παρακάτω:

Δεν είναι πρώτη φορά που η ιστοσελίδα της Βουλευτού Επικρατείας πέφτει θύμα επίθεσης Hacker. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο γνωστός Έλληνας Hacker «Napsterakos» είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίθεση όπως διαβάζουμε [εδώ]. Φαίνεται όμως οτι δεν ελήφθει το παραμικρό μέτρο προστασίας στην ιστοσελίδα από τους διαχειριστές, μιας και 4 μήνες μετά νέα επίθεση επιβεβαιώνει την έκθεση της ιστοσελίδας σε αδυναμίες.

Πηγή: secnews.gr