«Ένας απ΄ τους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης και κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού χάθηκε απρόσμενα χθες βράδυ», αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στη συλλυπητήριο μήνυμά του για τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ο κ. Γερουλάνος τονίζει ότι το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ομοτέχνους του σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και για κάθε άνθρωπο που αναζητεί στην Τέχνη ερεθίσματα για να σκεφτεί και να νιώσει.

«Μπορεί να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει την τελευταία ταινία της ζωής του, την ”Άλλη θάλασσα”, αλλά ο Αγγελόπουλος μας ταξίδεψε ίσως όσο κανένας άλλος Έλληνας σκηνοθέτης με το έργο του. Του οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ”ευχαριστώ”. Στην περίπτωσή του, η λέξη ”αναντικατάστατος” αποκτά πραγματικό περιεχόμενο», σημειώνει ο υπουργός Πολιτισμού.

«Έφυγε ένας μεγάλος άνθρωπος της Έβδομης Τέχνης»

«Ένας μεγάλος άνθρωπος της Έβδομης Τέχνης, πρωτοπόρος του ποιοτικού κινηματογράφου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Ο αδόκητος θάνατός του συγκλονίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο» αναφέρει το ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του για τα θάνατο του σκηνοθέτη.

«Ένας μεγάλος άνθρωπος της Έβδομης Τέχνης, πρωτοπόρος του ποιοτικού κινηματογράφου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Ο αδόκητος θάνατός του συγκλονίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Το ”μετέωρο βήμα του Πλούτωνα” στη μέση της οδού, μας πήρε έναν άνθρωπο που μας είχε συγκλονίσει, συγκινήσει και προβληματίσει βαθειά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

«Ήταν ποιητής του κινηματογράφου»

«Όποιος νομίζει ότι η τέχνη αυτή την περίοδο είναι μία πολυτέλεια κάνει λάθος• αυτή άκρως την περίοδο η τέχνη μας χρειάζεται περισσότερο. Ήταν ποιητής του κινηματογράφου, πρόκειται για μεγάλη απώλεια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης για το θάνατο του σκηνοθέτη.

Πηγή: skai.gr