Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλους τους τομείς της χώρας μας. Η εικόνα της έλειψης αγαθών φαίνεται στην καθημερινότητα κάποιων καθώς πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που στερούνται τα βασικά όπως τροφή, ζέστη και ρούχα.

Αυτό που παρατηρείται επίσης το τελευταίο διάστημα είναι και η μερική έλλειψη προϊόντων -βασικών και μη- από τα ράφια των supermarket. Το φαινόμενο αρχικά παρατηρήθηκε σε καταστήματα τοπικά -της γειτονιάς- και αργότερα εξαπλώθηκε και στα μεγαλύτερα είτε αυτά είναι αλυσίδες είτε όχι.

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Υπάρχει μία πιθανότητα τα supermarket να μην μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα οι προμηθευτές να μην τροφοδοτούν τα καταστήματα με προϊόντα. Η μπορεί κάποιοι προμηθευτές να σταμάτησαν την διάθεση των προϊόντων σε κάποια καταστήματα γιατί το κόστος ‘προβολής’* είναι υψηλο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε σε ένα supermarket παρατηρήστε αν υπάρχει το φαινόμενο της έλλειψης και σε τι βαθμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι μεγάλο μέρος των ψυγείων που κάποτε ήταν γεμάτα με κατεψυγμένα προϊόντα ή προϊόντα ψυγείο, τώρα βλέπουμε ξηρά τροφή ή ξηρούς καρπούς (τα ψυγεία είναι κλειστά βέβαια)

Κόστος προβολής: Η κάθε εταιρεία πληρώνει ένα ποσό για τον χώρο που καταλαμβάνει το προϊόν τους στο ράφι. Το κόστος αυτό μεταβάλλεται αναλόγως της θέσης, διαδρόμου αλλά και του χώρου επάνω στο ράφι.

[gallery link=”file” columns=”2″ orderby=”rand