Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Βέροιας. Το βράδυ της Δευτέρας 23/1/2012, ο κινηματογράφος Σταρ -σχεδόν- γέμισε από το κινηματογραφόφιλο κοινό, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον και στο τέλος χειροκρότησε τις 8 ταινίες που προβλήθηκαν. Αξίζουν πολλοί έπαινοι τόσο στους διοργανωτές δηλ. τον όμιλο Φίλων Θεάτρου & Τεχνών και τον κιν/φο Σταρ όσο και στις ταινίες των δημιουργών.

Το κοινό γέλασε και προβληματίστηκε με τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας στην τραγικοκωμική “Κούπα” του Γιάννη Μπουγιούκα, σοκαρίστηκε με το μικρό (3λεπτο) στη διάρκεια αλλά αναπάντεχο και ευφυές “Τζαφάρ” της Νάνσυ Σπετσιώτη, παρακολούθησε με ενδιαφέρον το σουρεαλιστικό “ο Μάριος και το Κοράκι” επίσης του Γ. Μπουγιούκα.

Ακολούθησε τους ποδοσφαιριστές της “Μαύρης Θύελλας” (ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας) στο ταξίδι τους στον κόσμο του ονείρου του μεταφυσικού αλλά και της σκληρής πραγματικότητας και συγκινήθηκε με τον απρόβλεπτο έρωτα δύο παραιτημένων από τη ζωή μεσήλικων στο ¨Παιχνίδι για δύο” του Νίκου Καλλαρά.

Εντυπωσιάστηκε από το έξυπνο ευρηματικό και άρτιο σε όλα τα επίπεδα “Casus Belli” του Γιώργου Ζώη , είδε την απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα -την λένε και ενηλικίωση των δύο έφηβων στο “Δεν μας Αφορά” του Πάνου Σπινθηρόπουλου και τέλος δάκρυσε … από τα γέλια, με την αποτυχημένη προσπάθεια ενός καθηγητή να κόψει ένα χάπι, στην φοβερή κωμωδία ” Κόφ’ το” του Βασίλη Καλαμάκη .

Όσοι παρακολούθησαν το Φεστιβάλ εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των θεμάτων που άγγιξαν με τις ταινίες τους οι μικρομηκάδες δημιουργοί , από την καθαρή ματιά τους αλλά και κυρίως από το γεγονός ότι αν και καλλιτέχνες δεν είναι καθόλου αιθεροβάμονες. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω τους και το αποτυπώνουν με εικόνες, ο καθένας με το δικό του προσωπικό τρόπο γραφής.

Η αυλαία για το 1ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Βέροιας έπεσε και όλοι ευχόμαστε να είναι η πρώτη από πολλές ακόμη που θα ακολουθήσουν .

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα