Nα λοιπόν που παρά την γκρίνια και την ειρωνεία αρκετών από εσάς, το πτώμα άρχισε να αναπνέει στην εντατική. Και όπως μου έλεγε και φίλος θεσμικός, εφόσον οι Αμερικανοί που του μιλάνε «σταματήσουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πάει στην δραχμή, τα λεφτά που θα μπουν στην χώρα είναι πολλά». Η χθεσινή κίνηση της αγοράς βασίστηκε περισσότερο σε κλείσιμο σορτ θέσεων καθώς οι «καταστροφείς» όπως και ο Ελ Εριάν δηλώνουν ότι οι Έλληνες έχουν εξασφαλίσει κάποιο deal για να μην θεωρηθεί ότι χρεοκόπησαν, από την άλλη μεριά όμως το ερώτημα είναι πώς θα εκτελέσουν τώρα το πλάνο σωτηρίας.

Είναι θέμα χρόνου οι καταστροφείς να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση, καθώς η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση.

Όσον αφορά το χρηματιστήριο, προσέξτε τις τράπεζες σε σχέση με αυξήσεις κεφαλαίων, dillution λόγω νέων μετοχών κλπ. Τοποθετήσεις πιο σίγουρες θα είναι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση – και θα είναι με συντριπτικά ποσοστά.

Το ρίσκο της χώρας δείχνει να μειώνεται, αλλά και ένα μεγάλο πείραμα δείχνει να ξεκινάει. Φρανκενστάιν Τζούνιορ με γερμανική σκηνοθεσία για την ελληνική οικονομία.

Ποιος ξέρει, μπορεί και να πετύχει!

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Πηγή: capital.gr