Ημερίδα για την Ασφαλή προήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται σήμερα (22-01-2012) και ώρα 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΕΜΕΝΟΣ».

Σημειώνεται ότι οι Ημερίδες αυτές διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Tην Ημερίδα θα προλογίσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες θα αναφερθούν:

  • Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
  • Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
  • Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on – line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
  • Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
  • Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.

Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα μοιραστεί εξειδικευμένο έντυπο υλικό και θα χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απαντήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε ερωτηματολόγια που αφορούν το αντικείμενο της ημερίδας .