Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου οι αγρότες της ΠΑΣΥ (Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση). Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα. Μεταξύ άλλων ζητούν να γίνει κρατικός φορέας ο ΕΛΓΑ, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ θα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ (ως αντίδραση για τις αποζημιώσεις), στη ΔΕΗ (για το έκτακτο τέλος ακινήτων) και των Περιφερειών, αλλά και αποκλεισμούς διοδίων και μπλόκα.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις:

* Τη Δευτέρα, 23 Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ..

* Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, πολίτες θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

* Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, θα γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας.

Πηγή: skai.gr