Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη συνέχεια του Shrek (2004) και τον λατρέψαμε. Ήταν ζήτημα χρόνου πριν οι σχεδιαστές της Dreamworks του δώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία αφιερωμένη σ’ αυτόν : Στον αξιαγάπητο, ριψοκίνδυνο, ερωτιάρη και δεινό ξιφομάχο Γάτο Σπιρουνάτο!Η ιστορία με δυο λόγια: Πολλά χρόνια πριν συναντήσει τον Σρεκ και το Γάιδαρο, αυτή είναι η ιστορία του Γάτου από τότε που ήταν γατάκι και μέχρι να γίνει ο καταζητούμενος από το νόμο, Γάτος Σπιρουνάτος (Antonio Banderas). Μαζί με τον “εύθραυστο” παιδικό του φίλο Χάμπτι-Ντάμπτι (Zach Galifianakis) και τη γοητευτική κλέφτρα Κίτι Ελαφροπατούσα (Salma Hayek), αναζητά τα μαγικά φασόλια που θα τον οδηγήσουν στη χήνα με τα χρυσά αυγά και στην …εξιλέωση

Λόγοι για να δείτε αυτήν την ταινία: Καλογραμμένο σενάριο, χαδιάρικοι, καλοσχεδιασμένοι και καθόλου μονοδιάστατοι χαρακτήρες, έξυπνοι και αστείοι διάλογοι, ωραία χορογραφημένες σκηνές ξιφομαχίας.

Η χημεία ανάμεσα στο Γάτο και το θηλυκό alter ego του, εκρηκτική!

Η σκηνή χορού και ξιφομαχίας των δύο …αιλουροειδών παραπέμπει στο Paso Doble του πρώτου Ζορό. Ερμηνευτής και των δύο ξιφομάχων είναι ο ίδιος (Antonio Banderas) και οι δημιουργοί του Γάτου μας το θυμίζουν με κάθε ευκαιρία.

Μπορεί οι ταινίες της σειράς Shrek και φίλοι να μη φθάνουν στο καλλιτεχνικό-αισθητικό επίπεδο των αντίστοιχων της Disney-Pixar, αλλά αποζημιώνουν και με το παραπάνω σε …γέλιο, ακριβώς όπως γινόταν παλιότερα με τα cartoons της Warner .

Οπότε είτε είστε γατόφιλοι είτε όχι, μικροί ή μεγάλοι, φορέστε τα 3D γυαλιά σας και ετοιμαστείτε να διασταυρώσετε τα ξίφη σας και να φάτε τα μουστάκια σας με τον παπουτσωμένο και καπάτσο Γάτο Σπιρουνάτο !

Υ.Γ. Αναζητείται η χήνα με τα χρυσά αυγά

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα