Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των 4 εγκληματικών οργανώσεων τόσο πιο αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι 53 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτική προκειμένου να απολογηθούν.Τα «επώνυμα θύματα» του κυκλώματοςΑπό το προανακριτικό υλικό και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης πουλούσε «προστασία» στο μπαρ που είναι ιδιοκτησίας του Αντώνη Κανάκη.

Είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών»- φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.

Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν παρών στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ, ο Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη το ποσό των 350.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή του χρέους ο πρώην διεθνής άσσος έδινε 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου.

Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Ντέμη Νικολαΐδη το επιτόκιο έπεσε στο 6,5%. Ωστόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000, δανείστηκε δηλαδή με επιτόκιο 120% το χρόνο!

Πηγή: real.gr