Η Nike Inc. η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, συμφώνησε να νοικιάσει σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή και συγκεκριμένα κατά τουλάχιστον 43% λιγότερο από τον προηγούμενο ενοικιαστή, κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού 1, Πλ.Συντάγματος).Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα του bloomberg η εταιρεία Nike “που έχει πάρει το όνομά της από την ελληνική θεά της νίκης, συμφώνησε να μισθώσει ακίνητο 775 τετραγωνικών μέτρων που ανήκει στο συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων”.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα, ωθεί τις τράπεζες, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων να κλείνουν καταστήματα προσφέροντας ευκαιρίες για ξένες εταιρείες που διαθέτουν μετρητά. “Οι διεθνείς λιανοπωλητές επωφελούνται των χαμηλότερων ενοικίων και υψηλότερων ποσοστών των κενών θέσεων για να δημιουργήσουν δίκτυα λιανικής που δεν θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Περρωτής, διευθύνων σύμβουλος της CBRE Atria που μεσολαβεί στην Αθήνα για λογαριασμό της Nike.

H Nike, μέσω του εταίρου στην Ελλάδα Folli Follie, θα πληρώσει 57.000 ευρώ το μήνα για το πρώτο έτος μίσθωσης για το ισόγειο, τον 1ο όροφο και τα δύο υπόγεια του κτιρίου, αντί 100.000 ευρώ που κατέβαλε η Γενική Τράπεζα που ήταν ο προηγούμενος ενοικιαστής του καταστήματος…

Πηγή: skai.gr