Ο “Δικέφαλος” πήγε στα σίγουρα και πήρε την πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 2-0. Ο Λίνο άνοιξε το σκορ στο 33′ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Λάζαρ, ενώ ο Κλάους στο 54΄σφράγισε το εισιτήριο για τους “8” με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ του Γκαρσία. Παραληρούσε ο κόσμος που γέμισε την Τούμπα τραγουδώντας “Φέρτε μας το Κύπελλο στον πύργο τον λευκό”Αυτή η πρόκριση δε θα μπορούσε να χαθεί με τίποτε. Και δε χάθηκε. Ο ΠΑΟΚ όντας σοβαρός, πειθαρχημένος και πολύ παθιασμένος έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0 με γκολ των Λίνο, Αθανασιάδη επί μιας ΑΕΚ που δεν έδειξε τίποτε το ιδιαίτερο. Η Τούμπα γιόρτασε την πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό γιατί ούτε ο Ατρόμητος και η Ξάνθη ή ο Αστέρας μπορούν να σταθούν εμπόδιά του.

Δεν έγινε μεγάλο παιχνίδι στην Τούμπα αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Ο ΠΑΟΚ ήθελε την πρόκριση, πάλεψε γι’ αυτή και την πήρε απόλυτα δίκαια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε την ένταση ενός ντέρμπι με δυνατές μονομαχίες αλλά όχι καλό θέαμα καθώς οι δύο ομάδες έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στις άμυνες τους ενώ οργανωτικά και επιθετικά έλειπε η καλή τελική πάσα. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο είχε τον έλεγχο του ρυθμού και τις καλύτερες ευκαιρίες να σκοράρει τόσο με το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Λίνο όσο και το φάουλ του Σταφυλλίδη. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει περισσότερο από τα δεξιά με τον Μπέλεκ χωρίς να πετύχει το στόχο της με τον Σταφυλλίδη να κάνει καλό αμυντικά παιχνίδι. Όλα έδειχναν πως θα κριθούν σε λίγες φάσεις και η μία από αυτές έγινε στο 33′ όταν και υποδείχτηκε η ανατροπή σε μαρκάρισμα του Κάλα πάνω στον Λάζαρ και ο Λίνο έκανε το 1-0. Το γκολ έδωσε στον ΠΑΟΚ σιγουριά, προσπάθησε να βρει χώρο για αντεπιθέσεις ενώ η ΑΕΚ πίεσε χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από λίγα άκαρπα λεπτά υπεροχής και πίεσης από την ΑΕΚ, τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αθανασιάδης με την προβολή έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον γηπεδούχο που γνώριζε πλέον πως ήταν το πολύ μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι βοηθούμενη και από την ΑΕΚ που είχε πολύ κακή ανάπτυξη, δεν πιέστηκε καθόλου. Δεν πίεσε, όμως, ούτε και αυτή παρότι θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο απειλητική και ουσιαστική στις αντεπιθέσεις. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ είχε ένα τρομερό σουτ του Λυμπερόπουλου που πέρασε άουτ και γενικώς πίεσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο ζητούμενο, πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση και πλέον ο τελικός και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας πολύ κοντινός στόχος.

Το 1-0 από τον Λίνο

[dailymotion xnsq3k_yyyy-yyy-yy-1-0-yyy-yyy-yyyy_sport

Το 2-0 από τον Αθανασιάδη

[dailymotion xnsr9g_yyyy-yyy-yy-2-0-yyy-yyy-yyyyyyyyyy_sport

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ (80′ Μπαλάφας), Φωτάκης (86′ Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Λίνο (Ρομπέρ), Αθανασιάδης

Στον πάγκο είναι οι: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Ρομπέρ, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Παναγιωτούδης, Γιάννου

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Γεωργέας, Μανωλάς, Καλα, Γκερέιρο (60′ Κάρλος), Καράμπελας, Μάκος (30′ Καφές), Σιαλμάς, Λεονάρντο (46′ Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ

Στον πάγκο είναι οι: Μοσχονάς, Καφές, Δέλλας, Χοσέ Κάρλος, Βάργκας, Μπερνς, Λυμπερόπουλος

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Πολυχρόνης (Αιτ/νίας)

Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Πηγή: olapaok.gr