Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – ιδιωτών πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Λ. Παπαδήμος χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχε επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και την εκτίμησή του στις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογό του Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Βεστερβέλε υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε την κρίση εφόσον τηρούμε αμοιβαία αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί».

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά – όπως τόνισε – «το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη οριστικά».

Πηγή: skai.gr