Δυο ακόμη επιβάτες βρέθηκαν νεκροί στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, που προσάραξε ανοιχτά του νησιού Τζίλιο μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, και επισήμως οι νεκροί είναι πλέον πέντε. 15 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.Νωρίτερα εντοπίστηκαν τρεις ζωντανοί επιβάτες. Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης επιβατών στο τμήμα του πλοίου που δεν έχει βυθιστεί, χτυπώντας τις πόρτες κάθε καμπίνας. Αρχικά οι διασώστες εντόπισαν ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών και λίγη ώρα αργότερα άκουσαν τη φωνή ενός ακόμα επιβάτη που καλούσε σε βοήθεια.

Επισήμως οι νεκροί είναι πέντε, οι τραυματίες 67, εκ των οποίων οι 2 σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους για δεκάδες νεκρούς και η δήμαρχος της πόλης Ορμπετέλο δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται περίπου στους 40.Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις Έλληνες επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, το πλοίο προσέκρουσε σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η ναυτική τραγωδία οφείλεται στο ότι το πλοίο πλησίασε υπερβολικά στο νησί Τζίλιο, ενώ ο εισαγγελέας του Γκροσέτο, αρμόδιος την έρευνα του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης εγκατέλειψε το πλοίο αρκετή ώρα πριν από την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών. Μαζί με τον κυβερνήτη του πλοίου, συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ο καπετάνιος «πραγματοποίησε μανούβρα με σκοπό την προστασία των επιβαινόντων» αλλά η κατάσταση «περιπλέχθηκε καθώς το πλοίο πήρε ξαφνικά μεγάλη κλίση».

Το σκάφος έχει βυθιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά και ειδικευμένοι τεχνικοί από την Ολλανδία θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη μόλυνση της θάλασσας από τα καύσιμα

Πηγή: skai.gr