Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αναμένεται την Κυριακή 15/1 ενώ το επόμενο διήμερο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια.

Πιο αναλυτικά

Την Κυριακή 15/1 στην ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα ημιορεινά των νησιών των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο, με μέγιστη ένταση τα 5-6 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και το πρωί θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά παγετός που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα 16/1 στις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Ανατολική Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ανατολικής Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο, με μέγιστη ένταση τα 5-7 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε κατά τόπους ολικό παγετό.

Την Τρίτη 17/1 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ενώ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα ακόμα και στην Αθήνα, χωρίς όμως η ένταση και η διάρκεια των χιονοπτώσεων να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο, με μέγιστη ένταση τα 5-6 μπ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα επίπεδα της Δευτέρας.

Πηγή: meteo.gr 

Ν. Μαζαράκης

ΕΑΑ-Πεντέλη

Σάββατο 14/01/2012, Ωρα 2300