Μια συμφωνία με ιδιώτες για την εθελοντική παραγραφή τουλάχιστον της μισής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχει πιθανότητες να επιτευχθεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε στην εφημερίδα «Les Echos» ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Societe Generale.Οι τράπεζες έκαναν μια «εξαιρετική» προσπάθεια και οι τελικές απώλειες μπορεί να υπερβούν το αρχικά συμφωνημένο 50%, αναφέρει ο Φρεντερίκ Ουντεά σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της «Les Echos».

«(Οι συνομιλίες) υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τερματιστούν μέσα στις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε ακόμη ο Ουντεά απηχώντας παρόμοια σχόλια του προέδρου της ανταγωνίστριας τράπεζας BNP Parisbas στις 6 Ιανουαρίου. «Είναι πιθανό οι τελικές απώλειες να είναι υψηλότερες από 50%», πρόσθεσε.

Ο Ουντεά δήλωσε ακόμη στη «Les Echos» ότι μια υποβάθμιση της Γαλλίας από την κατηγορία «ΑΑΑ» «έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε κατώτερες βαθμολογίες καθώς ο τρόπος σκέψης των οίκων αξιολόγησης έχει αλλάξει».

Πηγή: skai.gr