Στα 21,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το δωδεκάμηνο του 2011, έναντι στόχου 21.7 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012. Σε σχέση με το 2010, το έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 0,8%. Προκύπτει επίσης πως τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένα έναντι του στόχου κατά 873 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 947 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι η εκτέλεση των στοιχείων του προϋπολογισμού δεν επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις που έχουν κατά καιρούς γραφεί στον Τύπο.

Ο κ. Σαχινίης επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις για το PSI βρίσκονται σε ικανοποιητικό σημείο, ενώ σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τα λεγόμενα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια μεγαλύτερη κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, είπε ότι ενδεχομένως να σχετίζεται με συζητήσεις για το ποσοστό συμμετοχής. Όπως είπε, «αν για παράδειγμα το ποσοστό δεν είναι 100% τότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη στήριξη από τους κοινωνικούς εταίρους».

Πηγή: skai.gr