Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου, χλεύασαν τις αποδοκιμασίες των ΗΠΑ για τις χώρες τους και αστειεύτηκαν με την «ατομική βόμβα» που έχουν στη διάθεσή τους, κατά τη συνάντησή τους στο Καράκας.«Σε πείσμα αυτών των αλαζόνων που δεν μας θέλουν μαζί, θα είμαστε για πάντα ενωμένοι», είπε ο Ιρανός πρόεδρος ξεκινώντας την περιοδεία του σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Η ιμπεριαλιστική τρέλα έχει εξαπολυθεί με τρόπο που δεν είχαμε δει για πολύ καιρό», απάντησε ο Τσάβες στην τελετή για την υποδοχή του Αχμαντινετζάντ στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας.

Ο Τσάβες δεν δίστασε μάλιστα να αστειευτεί με την ατομική βόμβα που υποτίθεται ότι ετοιμάζει η Τεχεράνη, λέγοντας ότι είναι ήδη έτοιμη και βρίσκεται κάτω από ένα λοφίσκο, μπροστά από το Μιραφλόρες. «Ο λόφος θα ανοίξει και μια τεράστια ατομική βόμβα θα βγει έξω», είπε γελώντας μαζί με τον Αχμαντινετζάντ.

«Οι ιμπεριαλιστές εκπρόσωποι λένε ότι ο Αχμαντινετζάντ κι εγώ θα πάμε τώρα στο υπόγειο του Μιραφλόρες για να βάλουμε στο στόχαστρο την Ουάσινγκτον και να εκτοξεύσουμε κανόνια και πυραύλους… Είναι για γέλια», πρόσθεσε.

«Οι μοναδικές βόμβες που ετοιμάζουμε είναι βόμβες κατά της φτώχειας, της πείνας και της μιζέριας», συνέχισε ο Τσάβες, σημειώνοντας ότι πρόσφατα χτίστηκαν στη Βενεζουέλα 14.000 καινούριες κατοικίες από Ιρανούς κατασκευαστές.

«Ο πρόεδρος Τσάβες είναι ο πρωταθλητής στον πόλεμο κατά του ιμπεριαλισμού», είπε από την πλευρά του ο Αχμαντινετζάντ. Εκτός από τη Βενεζουέλα, ο Ιρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης τη Νικαράγουα, την Κούβα και τον Ισημερινό.

Πηγή: real.gr