Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του Ανουάρ Ιμπραήμ, ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία από τις κατηγορίες για σοδομισμό. Ο δικαστής Ζαμπιντίν Μοχάμαντ Ντία δήλωσε ότι τα στοιχεία DNA που κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή είναι αναξιόπιστα και απέρριψε την υπόθεση.

Ο 64χρονος Ανουάρ Ιμπραήμ αρνείτο τις κατηγορίες και μιλούσε για προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστρέψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και την επιρροή του.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη» δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μαλαισίας είπε πως η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει πως η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από την κυβέρνηση. Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός είχε συλληφθεί το 2008 μετά από καταγγελία περί σοδομισμού από πρώην βοηθό του. Εκατοντάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο στην Κουάλα Λουμπούρ, πανηγυρίζοντας στο άκουσμα της απόφασης.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από αστυνομικούς κώνους στο χώρο στάθμευσης του δικαστηρίου. Το 1998 ο Ανουάρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκείνη την εποχή, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά τις κατηγορίες του σοδομισμού και της διαφθοράς που του απαγγέλθηκαν.

Πηγή: real.gr