Την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, εκφράζει στην επιστολή που απέστειλε ο γγ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τον κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβις Ερογλου, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Ανατολού, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές που δεν κατονομάζονται, ο κ. Μπαν απαριθμεί στην επιστολή του, ενόψει της επικείμενης συνάντησης στη Νέα Υόρκη, τα στοιχεία που συνθέτουν το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πολυμερούς διάσκεψης.

Όπως προστίθεται, ο γγ. του ΟΗΕ αναφέρεται στην επιστολή του στην ημερομηνία έναρξης της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ ως καταληκτική ημερομηνία (deadline) – σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα του Ανατολού – και επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν επιτυχώς σε συμφωνία μέχρι τότε.

Ακόμη, αναφέρεται ότι ο κ. Μπαν κάνει λόγο για τη διαπραγμάτευση ενός χάρτη, που όμως θα έπεται της συνάντησης στη Νέα Υόρκη στις 22 με 24 Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.gr