Ο Σεμπάστιαν Λέτο επέστρεψε στην ενδεκάδα και επανέφερε τον ΠΑΟ στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων, αφού με δικό του γκολ οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 την Κέρκυρα.Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 24’, έφτασε τα 15 προσωπικά του τέρματα στη Σούπερ Λίγκα και έκλεισε την… κακή παρένθεση από το ισόπαλο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Εμφανώς επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες οι «πράσινοι», οι οποίοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα των Φαιάκων.

Το ντεμπούτο του, λόγω ανάγκης, πραγματοποίησε ο Ματίας Μπιάρσμιρ, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε έπειτα από καιρό ο Ορέστης Καρνέζης. Πολλά παράπονα από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα κυρίως από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

To ματς

Με 4-4-2 κατέβηκαν και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, όμως, μπήκε πολύ μουδιασμένος. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν έκανε ούτε μία τελική, προσπαθώντας περισσότερο να βρει ρυθμό, αφού η ενδεκάδα που παρέταξε ο Φερέιρα, έπαιζε για πρώτη φορά μαζί… Μέχρι τότε, η Κέρκυρα κρατούσε εύκολα μακριά από την περιοχή τους «πράσινους». Όταν όμως άρχισε να βρίσκει τα πατήματα το «τριφύλλι», οι πολλές απουσίες δεν φάνηκε να το επηρεάζουν και τόσο.

Αφού αντά τρία λεπτά, έχανε ευκαιρίες. Στο 18’, ο Κλέιτον έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό σήμα στην… νεκρή μέχρι τότε κερκίδα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση, με τον Γκαλίνοβιτς μάλιστα εξουδετερωμένο. Ο κόσμος και η ομάδα ζεστάθηκαν και η «πράσινη» μηχανή πήρε μπροστά. Στο 21’ ο Μαυρίας αστόχησε, αλλά στο 24’ ο Λέτο προ κενής εστίας σκόραρε μετά την άριστη συνεργασία των Βύντρα, Κλέιτον και του Αργεντινού.

Στο 27’ ο Ζέκα δεν έδωσε την μπάλα αριστερά του στους ελεύθερους Κλείτον και Λέτο και κάπου εκεί, η πίεση του Παναθηναϊκού, σταμάτησε. Η Κέρκυρα ισορρόπησε και το ημίχρονο έηξηε φυσιολογικά με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μουδιασμένος όπως και στο πρώτο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έκανε καμία τελική προσπάθεια. Μετά ήρθε μία αναλαμπή στην ευκαιρία του Ζέκα που σταμάτησε στο χέρι του Βενζελ, αλλά μετά, ο Παναθηναϊκός σίγησε και πάλι. Η Κέρκυρα ανέβηκε ψηλά να πιέσει αλλά δεν κατάφερνε κάτι.

Ο χρόνος κυλούσε και έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο 75’ για να γίνει απειλητικό και πάλι το «τριφύλλι». Ο Γκαλίνοβιτς όμως ήταν εκεί και πρόλαβε ότι πήγε να δημιουργηθεί με το κρέμασμα που δοκίμασε ο -πολύ καλός- Βιτόλο. Ο κόσμος αναθάρρησε κάπως αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε να φοβάται την Κέρκυρα, μια και στις αποσκευές του ήταν το εύθραυστο 1-0. Ως εκ τούτου, έδωσε χώρο και δεν ανέβηκε πολύ ψηλά για να πιέσει.

Ο Φερέιρα έβλεπε την κακή εμφάνιση της ομάδας του και επιστράτευσε τον Γιώργο Καραγκούνη για να κρατήσει μπάλα με την Κέρκυρα να το πιστεύει όλο και πιο πολύ το παιχνίδι της. Πίεσε, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό, αφού, ενδεχομένως, ήταν ανορθόδοξη η πίεση της. Ο Παναθηναϊκός, πολύ δύσκολα και αγχωτικά κέρδισε 1-0 τους Φαίακες, αλλά σίγουρα δεν ήταν πειστικός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Κλέιτον(67’Ρούντολφ), Ζέκα(81’Καραγκουνης), Μαυρίας(61’ Μαρίνος), Λέτο.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Τοτσέ, Φουρλάνος,

Κέρκυρα(Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βένζελ, Γραμμόζης, Αγρίτης(60’Καλαντζής), Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Βερονέζι, Μάρτιν, Ιωάννου.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Χάμπλ, Μπάρκογλου, Τσίγκας, Ηλιάδης

Πηγή: sday.gr