Σε ένα κακό από άποψη θεάματος παιχνίδι, Ξάνθη και ΠΑΟΚ έμειναν ισόπαλοι στα «Πηγάδια» χωρίς σκορ και διατήρησαν το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα. Ελάχιστες φάσεις, μετρημένες… στα δάχτυλα του ενός χεριού, πολλά λάθη και υπερβολική προσοχή στα μετόπισθεν από τις δύο ομάδες συνέθεσαν το σκηνικό στο γήπεδο των Ακριτών.Με την ισοπαλία της αυτή, η Ξάνθη έμεινε αήττητη για όγδοο σερί ματς στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο ΠΑΟΚ έφτασε τα επτά.

Το ματς

Bored to death. Στην συγκεκριμένη φράση αποτυπώνεται το θέαμα (;) του πρώτου ημιχρόνου. Κι αυτό διότι λόγω δυναμικής τους και της θέσης τους στην βαθμολογία, υπήρχαν υψηλότερες απαιτήσεις. Όμως μια μέρα μετά από τους εορτασμούς για του Αη Γιαννιού, Ξάνθη και ΠΑΟΚ συμμετείχαν στο παιχνίδι «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».

Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο 45λεπτο πέρασε δίχως ούτε μια τελική για τους γηπεδούχους. Ωστόσο και οι μόλις τρεις των φιλοξενούμενων ήταν της «κακιάς ώρας». Ο «Δικέφαλος» με πολλούς χαφ και πειραματικό σχήμα (ελλείψει επιλογών) παρατάχθηκε με τον Σαλπιγγίδη αριστερά και τον Φωτάκη δεξιά, είχε την κατοχή, ασφάλεια στην άμυνα, αλλά μπροστά δεν ήταν επικίνδυνος.

Η Ξάνθη άρχισε να ανεβαίνει μετά την είσοδο του Βλαχοδήμου και γίνεται πιο επικίνδυνη. Ο νεαρός άσος ήταν και ο δημιουργός της καλύτερης στιγμής της ακριτικής ομάδας στο παιχνίδι, βγάζοντας σε πλεονεκτική θέση τον Μαρσελίνιο, το πλασέ του οποίου έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γλύκου.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Έντιμαρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (75’ Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι (89’ Καζάκης), Πόι, Ντάνι, Μάνταλος (65′ Βλαχοδήμος)

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Στάσιακ, Σουάνης, Σταθάκης.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ίβιτς (63′ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89’ Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Ετο, Κατσικάς.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

Πηγή: sday.gr