Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη ζήτησαν οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν στην Τροχαία Καισαριανής.Παράλληλα, οι ειδικοί φρουροί κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου. Ζητούν από την κα. Ράικου να πράξει «τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης».

Ο κ. Κουλούρης παραβίασε τέσσερις κόκκινους σηματοδότες, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και προσπάθησε να φύγει, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν 25χρονο αστυνομικό τραυματίζοντας τον στο πόδι κάτι που ωστόσο ο τραυματίας απέδωσε στον εκνευρισμό του πρώην υπουργού.

Διαβάστε το υπόμνημα ΕΔΩ

Η ισχύς του διπλώματος οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών.

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας ΕΔΩ.

Πηγή: skai.gr