Κοντρέρας και Βιεϊρίνια αποχαιρέτησαν τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, βλέποντας την πρώην ομάδα τους να παίρνει εύκολη και εντυπωσιακή νίκη με σκορ 3-1 επί του Λεβαδειακού! Καλά στοιχεία από το νεανικό σύνολο (Γλύκος, Κατσικάς βασικοί, χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Σταφυλίδης, Γιάννου) που παρέταξε ο Μπόλονι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ρυθμό κι εμπνεύσεις στο παιχνίδι του, κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Πάμπλο Γκαρσία.

Το ματς:

Το «αντίο» σε Βιεϊρίνια και Κοντρέρας έφερε συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια τόσο των δύο ποδοσφαιριστών που αποχωρούν από τον ΠΑΟΚ, όσο και σ΄ εκείνα των οπαδών της ομάδας. Το φορτισμένο κλίμα πάντως, δεν μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο κατά τα διάρκεια του ματς.

Συνεπικουρούμενοι από την ιδιαίτερα αμυντική λογική στην οποία είχαν εγκλωβιστεί οι Βοιωτοί (στο 42’ η πρώτη τελική προς την εστία του Γλύκου) οι παίκτες του Μπόλονι κέρδισαν εύκολα το κέντρο κι επέβαλαν το ρυθμό τους. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλοί, κατά διαστήματα όμως, μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους, καθώς -όπως είναι φυσικό χωρίς τον Βιεϊρίνια- τα άκρα δεν ήταν τόσο δυνατά όσο είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Το αν αυτό είναι μια παροδική κατάσταση ή θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα, είναι κάτι που θα φανεί.

Έστω κι έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε σ’ ένα γκολ εκμεταλλευόμενος άλλες αρετές των ποδοσφαιριστών που παραμένουν στο ρόστερ του. Αφού λοιπόν, ο Ίβιτς έδειξε πρώτα πως η ταχύτητα δεν ήταν ούτε είναι στα γεράματα το φόρτε του και πέταξε μια καλή αντεπίθεση στα σκουπίδια, δεν έγινε το ίδιο στο 21’. Εξαιρετική κάθετη του Αθανασιάδη, έδωσε στον Σέρβο την ευκαιρία να κάνει επίδειξη της τεχνικής και της ψυχραιμίας του και να πετύχει το γκολ που έκανε τη διαφορά.

Στο δεύτερο μέρος οι Βοιωτοί αναγκάστηκαν τρία λεπτά μετά τη σέντρα να ξαναβρεθούν στην ίδια θέση, αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη, εξέλιξη που ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Παράλληλα, ο Μπόλονι είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλα ελληνόπουλα (εννέα από τους έντεκα παίκτες του ΠΑΟΚ στο τέλος του ματς) και να δοκιμάσει ένα-δυο τρικ στο στυλ ανάπτυξης της ομάδας.

Ο εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων, Αθανασιάδης, σημείωσε ακόμη ένα γκολ στο τέλος, ενώ οι Βοιωτοί που εμφανίσθηκαν μετά το 2-0 στο γήπεδο διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 με τον Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις.

Το τι χάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την αποχώρηση των μεγάλων του όπλων είναι λίγο-πολύ εύκολο να το αντιληφθεί κανείς. Ακόμη κι έτσι, θετικά υπάρχουν για την ομάδα του Μπόλονι. Αυτά αφορούν κυρίως, το ελληνικό και άκρως νεανικό σύνολο που παρουσίασε με παίκτες που μπορεί να αποδειχτούν τεράστιο κέρδος και παρακαταθήκη για τους Θεσσαλονικείς. Αυτό σε βάθος χρόνου, για το άμεσο αύριο δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Ετό (53’ Σταφυλίδης), Κατσικάς, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς (66’ Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Ρομπέρ, Λάζαρ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Κοιλιάρας (68’ Ναπολεόνι), Μελισσάς (56’ Ζαουΐ), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78’ Πόποβιτς).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μαχαίρας, Ζουρούδης, Ιωάννου.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου). Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Καρατζίκας (Αθηνών)