Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου Μαγνησίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) δραστών, οι οποίοι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα Χάνια Μαγνησίας διέπραξαν ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών. Έχει συλληφθεί, μέχρι στιγμής, ένας 28χρονος Αλβανός, που συμμετείχε στη ληστεία και έχει βρεθεί μέρος των χρημάτων, όλα τα χρυσαφικά, που αφαίρεσαν οι δράστες, καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Ειδικότερα, οι τρεις (3) δράστες, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία στα Χάνια Μαγνησίας, αφού παραβίασαν παράθυρο και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον 52χρονο ιδιοκτήτη και τη σύζυγο του.

Στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 23.500 ευρώ, χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ περίπου, εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγετικά όπλα, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

Μετά την ενημέρωση των τοπικών αστυνομικών Αρχών κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Στην επιχείρηση, που εποπτεύει και συντονίζει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, συμμετέχουν αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μαγνησίας και Λάρισας, ενώ συνδράμει κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη την 10.45 ώρα, σε ορεινή περιοχή του Πηλίου ένας από τους δράστες (28χρονος Αλβανός), στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και ένα ρολόι που είχε αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη της οικίας.

Προηγουμένως, τα ξημερώματα, οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικού μπλόκου στην περιοχή, εγκατέλειψαν στην επαρχιακή οδό Τσαγκαράδας – Βόλου το όχημα, που είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους. Εντός του αυτοκινήτου και στο γύρω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και οι λίρες, καθώς επίσης γάντια και κουκούλες. Τα αφαιρεθέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν κοντά στην οικία του παθόντα.