Μόλις 33 λεπτά ήταν η διαφορά στην ώρα που είδαν για πρώτη φορά το φως, αλλά ήταν ταυτόχρονα μία ολόκληρη χρονιά.

Μία από τις «παραδοσιακές» ειδήσεις των ημερών της Πρωτοχρονιάς είναι η αναφορά στο τελευταίο παιδί του απερχόμενου έτους, όπως και στο πρώτο του νέου έτους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, αυτά τα δύο μπορεί και να είναι αδέρφια.

Αυτό συνέβη φέτος (και) στο Μπαφαλο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια των καταρρακτών του Νιαγάρα.

Ο μικρός Ρόναν είναι πλέον ο πρωτότοκος της οικογένειας Ροσπούτνι και τα γενέθλια του είναι στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο αδερφός του Ρόρι είναι ο δεύτερος γιος και τα γενέθλιά του είναι… ένα χρόνο μετά, την 1η Ιανουαρίου του 2012, καθώς γεννήθηκε μόλις 10 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου.

Οπως λέει η μάνα τους, Μπρίγκιντ, «έχουν εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες και έτη γέννησης… δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το ψάξω στο διαδίκτυο».

Το γεγονός ότι όπως φαίνεται τα παιδιά είναι από διαφορετικά ωάρια -και άλλα δεν είναι όμοια- θα… βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο να μην θεωρούνται δίδυμα.

«Είναι μοναδικό», σχολίασε μία από τις μαίες, «σίγουρα έχουν ήδη μία καλή ιστορία να λένε, για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πιτσιρίκοι ήρθαν πρόωρα, προκειμένου να επιτύχουν το μοναδικό αυτό διαχωρισμό, ενώ και τα δύο βγήκαν με τα πόδια πρώτα.

Μάλιστα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ζευγάρι είχε ήδη βάλει τα καλά του για να πάει στο γάμο της αδερφής της μητέρας, όταν «έσπασαν τα νερά».

Οπως είναι προφανές, από δω και στο εξής ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς θα είναι κάπως περίεργος για την οικογένεια, ενώ στο μέλλον τα πάρτι γενεθλίων των παιδιών θα είναι δύσκολο να μαζέψουν πολλούς φίλους.

Στην εφηβεία, πάντως, είναι σίγουρο ότι θα «πάρουν την εκδίκησή τους»: τι καλύτερη δικαιολογία για οποιονδήποτε φίλο ή φίλη, να κάνει Πρωτοχρονιά χωρίς τους γονείς…

Πηγή:troktiko.eu