Μια νέα απάτη έχει κάνει την εμφάνισή της στο Facebook και αυτή τη φορά προσφέρει 50 δολάρια σε μια κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Αυτού του είδους απάτες χρησιμοποιούνται συνήθως από κακόβουλους χρήστες για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων όπως όνομα, διεύθυνση και πληροφορίες επικοινωνίας. Έπειτα, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κακόβουλους σκοπούς.

Κάποιοι άλλοι scammers ξεγελούν τους χρήστες ώστε να κάνουν λήψη εργαλείων, παιχνιδιών και λογισμικού με malware. Κάποιοι άλλοι βέβαια ζητούν τον αριθμό του κινητού για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σε διάφορες υπηρεσίες μηνυμάτων, ώστε να λαμβάνετε αποτελέσματα ερευνών ή κάποιο βραβείο που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό.

Δεν έχει σημασία πόσες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί ή σε πόσες υπηρεσίες έχει εγγραφεί κάποιος, τα θύματα δεν πρόκειται ποτέ να παραλάβουν τα υποσχόμενα δώρα.

Οι απατεώνες που δημιουργούν αυτές τις ψεύτικες προσφορές θα κερδίσουν τις προμήθειες μέσω των ύποπτων προγραμμάτων μάρκετινγκ κάθε φορά που ένα θύμα ολοκληρώνει μια προσφορά ή συμμετέχει σε μια έρευνα.

Σε περίπτωση που δείτε κάποια παρόμοια προσφορά στο Facebook, απλά διαγράψτε την και μην ανοίξετε κανέναν σύνδεσμο.

Πηγή: secnews.gr