Αν η διάρρηξη σε ένα πολυκατάστημα δεν αφορά άμεσα τους πολίτες (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εταιρία μη ελληνικών συμφερόντων), οι καθημερινές διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα αγγίζει άμεσα όλους. Όπως πάνε τα πράγματα, με τους δράστες να έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως το κάθε σπίτι, το κάθε κατάστημα, ο κάθε πολίτης είναι υποψήφιο θύμα διαρρηκτών.  

Κάθε μέρα τουλάχιστον δύο με τρεις καταγγελίες (τουλάχιστον) γίνονται στην αστυνομία και μάλιστα πολλές από αυτές σημειώνονται μέρα ή τις πρώτες βραδινές ώρες.

Αν και η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες (όσο το επιτρέπουν τα άδεια.. ρεζερβουάρ), παρακολουθεί τις τράπεζες τα πρωινά, έχει παρουσία σε πιο απομακρυσμένες περιοχές κλπ, αλλά φαίνεται πως με το προσωπικό που έχει και το θράσος που καλούνται να αντιμετωπίσουν, δεν καταφέρνουν παρά ελάχιστα στην πάταξη αυτού του φαινομένου.

Από αστυνομικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Λαός”, του Νίκου Βουδούρη
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα