Την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», από τις 14 Ιανουαρίου του 2012, καθώς και την επαναπρόσληψη σχεδόν του συνόλου του προσωπικού, προβλέπει- μεταξύ άλλων- η συμβιβαστική λύση που βρέθηκε ύστερα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, ιδιοκτήτη του ακινήτου και στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη, η εταιρεία του οποίου είχε μέχρι πρότινος τη διαχείριση του ξενοδοχείου.Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου θα γίνει με ειδική σύμβαση παραχώρησης για συγκεκριμένο χρόνο, που θα επιτρέψει να παραμείνει σε λειτουργία η μονάδα, ενόσω θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός για την εξεύρεση νέου ενοικιαστή διαχειριστή.

Την επιτυχή έκβαση της συμβιβαστικής διαπραγμάτευσης, που επικυρώθηκε, σήμερα, από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, ανακοίνωσε απόψε σε συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων, στο χώρο του ξενοδοχείου, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Κλείνουμε τη χρονιά με μια καλή είδηση, μιας και το 2011 ήταν γεμάτο με δυσάρεστες ειδήσεις. Εύχομαι το 2012 να είναι χρονιά με περισσότερες καλές ειδήσεις» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Η συμφωνία προβλέπει- μεταξύ άλλων- την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου για εννέα μήνες, με ειδική σύμβαση παραχώρησης στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη, έως τα τέλη Οκτώβριο του 2012, με συμβολικό ενοίκιο 5000 ευρώ μηνιαίως και με μονομερή δυνατότητα του ΙΚΑ να παρατείνει τη νέα σύμβαση κατά τρεις μήνες.

Προβλέπεται, επίσης, η επαναπρόσληψη του 95% των πρώην εργαζομένων (το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φτάσει το 98%) και ειδικότερα όσων οι συμβάσεις ήταν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2011, σε διάστημα 45 ημερών από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Πηγή: skai.gr