«Πιστεύω ότι τους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε θέσει τον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης υπό έλεγχο και θα έχουμε σταθεροποιήσει την ευρωζώνη», αναφέρει σε συνέντευξή του στη Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για σταθεροποίηση της ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες κάνει λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ζώνης του ευρώ.

«Πιστεύω ότι τους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε θέσει τον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης υπό έλεγχο και θα έχουμε σταθεροποιήσει την ευρωζώνη», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Ερωτηθείς αν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης, απαντά: «Με βάση όσα γνωρίζω αυτή τη στιγμή, ναι».

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο εξετάζει να συνεισφέρει νωρίτερα στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Η Γερμανία ενδέχεται να καταβάλει 8,6 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο του αρχικά προβλεπομένου, αν πείσει και άλλες χώρες – μέλη της ευρωζώνης να πράξουν το ίδιο.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υψηλών αποτιμήσεων που απολαμβάνουν τα κρατικά ομόλογα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να επιταχύνουν τη συγκρότηση του ΕΜΣ κατά περίπου ένα έτος, δηλαδή ο μηχανισμός αυτός να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2012 αντί το 2013, ώστε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Πηγή: skai.gr