Άμεση και ταχύτατη διερεύνηση των καταγγελιών που έκαναν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που τον ενημέρωσαν για το θέμα. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ανώτατους δικαστικούς για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία διαπραγματεύσεων του PSI.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους του για την υπόθεση της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων, λέγοντας ότι ήδη ανέθεσε στον αρεοπαγίτη, Φ. Μακρή, να διεξάγει έρευνες.

Σε ό,τι αφορά στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναβάθμισης και ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δικαστικοί έδειξαν θετική ανταπόκριση.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης προσήλθαν νωρίτερα στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι βαρύτατοι υπαινιγμοί τους.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρείχαν άτυπα εξηγήσεις και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, που εποπτεύει την οικονομική εισαγγελία, προσκομίζοντας ορισμένα στοιχεία για παρεμπόδιση του έργου τους.

Από την πλευρά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταβάλλεται προσπάθεια για την απόσυρση από το υπουργείο Οικονομικών της ρύθμισης με την οποία καταργούνταν οι δύο εισαγγελείς και η οικονομική εισαγγελία ανατίθετο σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Αντιδράσεις

ΚΚΕ: «Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι μία απάτη όσον αφορά το κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα».

Δ. Παπαδημούλης – ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή η φοροδιαφυγή και οι παρεμβάσεις υπέρ των ισχυρών είναι προκλητικές απαιτούμε από όλους στοιχεία, ονόματα και κυρίως μέτρα για έμπρακτα οικονομικά αποτελέσματα».

ΛΑ.Ο.Σ.: Η υπόθεση των 2 οικονομικών εισαγγελέων πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να μην αφήνουν κενά εκμετάλλευσης. Από τον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου απαιτείται περισσότερη προσοχή.

Δημοκρατική Αριστερά: Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων αναδεικνύει την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και των οικονομικών εγκλημάτων που ροκανίζουν το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία.

Πηγή: skai.gr