Συνήθως για τέτοιου είδους είδη, δεν δίνουμε και τόσο προτεραιότητα στην αισθητική. Στην Ιαπωνία βέβαια δεν ισχύει αυτό καθώς κατασκεύασαν μία τουαλέτα με διαμάντια αξίας περισσότερο από $100.000.

Το πολυτελές είδος υγιεινης περιέχει περισσότερα από 72.000 κομμάτια από Swarovski και κατασκευάστηκε από την εταιρεία INAX στην tandem σε συνεργασία με ένα χρυσοχόο από την Αυστρία.

Είναι ένα εντυπωσιακό έκθεμα στην εμπορική περιοχή Ginza και η ειρωνεία είναι πως η περίτεχνη τουαλέτα φτιάχτηκε για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική “κάθοδος”

Οι Ιάπωνες θεωρούν πολύ σημαντικό το μπάνιο καθώς πιστεύουν και στις θεότητες και σύμφωνα με αυτούς μία από αυτές ζει στο μπάνιο, οπότε και πρέπει να τις διατηρούν καθαρές και άψογες. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της καθαριότητας, δήλωσε ο Kazuo Sumimiya, υπεύθυνος της έκθεσης.

Οι θεατές πάντως απόλαυσαν το θέαμα, ενώ μερικοί είπαν πως θα ήταν άβολο να χρησιμοποιήσουν μία τέτοια τουαλέτα

Ο κ. Sumimiya πρόσθεσε ότι αν η τουαλέτα ήταν προς πώληση θα απέφερε κέρδη της τάξης των 10εκ yen. Προς το παρόν θα αποτελεί ένα έκθεμα και θα παραμείνει στην έκθεση έως το τέλος της χρονιάς.