Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο ηγούμενος Εφραίμ. Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές πραγματοποιούν υποστηρικτές του 50 άτομα φωνάζοντας «άξιος». Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία συγκέντρωση υπέρ του αρχιμανδρίτη της μονής Βατοπεδίου. Σε πολιτικές σκοπιμότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ευθέως τις δικαστικές περιπέτειες του ηγουμένου Εφραίμ ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε μάλιστα, ότι ο Εφραίμ θα κριθεί αθώος και το κράτος θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει αδρά τη μονή.

«Υπάρχει σπουδή για τον Εφραίμ λόγω εκλογών, βολεύει το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι θα μπουν φυλακή άσχετα αν καταδικαστούν. Ξυνίδης, Δριβελέγκας, Τσιρώνης, Πεταλωτής επένδυσαν την πολιτική τους ανέλιξη πάνω στην τέφρα του Βατοπεδίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η φυσική και μόνο παρουσία Πεταλωτή στο υπουργείο Δικαιοσύνης επηρεάζει τους δικαστές.

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Πού ήταν αυτοί που έτρεχαν για μία χειραψία με τον Εφραίμ (…) Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον πριν τον δικάσεις» σημείωσε.

Για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ζητούν την παραίτηση Πεταλωτή, αυτοί παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης» τόνισε. «Είναι πρωτάκουστα πράγματα επειδή κάποτε είχε ασχοληθεί ως βουλευτής με την υπόθεση ο κ. Πεταλωτής να πρέπει να παραιτηθεί από υφυπουργός» πρόσθεσε.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

Πηγή: skai.gr