Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την διάδοχη του στο κόμμα. Φέρεται να δήλωσε ότι «θα πράξει το καθήκον του».Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να τον ρώτησε ποιο απ’ όλα τα καθήκοντα του, προσθέτοντας ότι η εισήγηση του δεν ξεκαθάρισε κάτι, ενώ επικρατεί η ασάφεια που δε συμφέρει κανέναν.

Καθαρές λύσεις, σταθερή ηγεσία και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχει τελειώσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου ζήτησε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι μπορεί να χρειαστεί αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ προκείμενου να προσδιοριστεί ως κόμμα του κεντρώου και αριστερού χώρου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη, κατά κοινή ομολογία, περίοδο της μεταπολίτευσης, να αφήνει την κοινωνία χωρίς στίγμα και πρόταση. «Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο, το μετέωρο βήμα του πελαργού», τόνισε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου πρόσθεσε «όπως επανειλημμένα έχετε τονίσει δεν είμαστε στην πολιτική για την καρέκλα αλλά για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

Ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, είπε ότι το επόμενο βήμα, εκτός από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, πρέπει να είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, του τακτικού συνεδρίου, με εκλογή νέων οργάνων και κυρίως η επαναχάραξη της ταυτότητας του Κινήματός.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έκανε ανασκόπηση της διετούς διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους.

Πηγή: skai.gr