Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Μπεγλίτη, ο κ. Παπανδρέου επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, για τη θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους. Εκτίμηση του κ. Παπανδρέου ήταν πως η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, σημαντικές αποφάσεις για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Στη συνάντηση τέλος, εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, να υπερασπιστεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος με ορισμένους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται περισσότερο με τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ παρά με το υπουργικό τους έργο, και επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Πηγή: skai.gr