Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα

Μετά το Πάσχα, και αφού έχουν υλοποιηθεί στο ακέραιο οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές (PSI), θα διεξαχθούν οι εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη τους θα γίνει περί τα τέλη Μαρτίου και οι κάλπες θα στηθούν στα μέσα Απριλίου, καθώς ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Εξάλλου, οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι οι εκλογές τον Ιανουάριο θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο και έως τότε θα πρέπει να ψηφισθούν τα απαραίτητα νομοσχέδια για να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με το Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία κλείνει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη το μεσημέρι, στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος με ορισμένους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται περισσότερο με τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ παρά με το υπουργικό τους έργο, και επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Πηγή: skai.gr