Την έκδοση του εντάλματος σύλληψης των δικαστικών αρχών, αναμένει στη μονή Βατοπεδίου όπου βρίσκεται ο ηγούμενος Εφραίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στη μονή, καθώς για λόγους γραφειοκρατίας η προφυλάκισή του μπορεί να καθυστερήσει για δύο ημέρες.

Την Παρασκευή, ο συνήγορος του Εφραίμ, Σπύρος Αλεξανδρής, έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση, ωστόσο τόνισε ότι ο πελάτης του θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο διοικητής του Άγιου Όρους κ. Κασμίρογλου, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών πως ο κ. Εφραίμ παρουσίασε απορύθμιση του σακχάρου του και υψηλό πυρετό.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την προφυλάκιση, δήλωσε ότι μένει κατάπληκτος τόσο για την απόφαση όσο και για τη στιγμή που πάρθηκε. Ανέφερε επίσης τη ρήση «και οι κρίνοντες, κρίνονται».

Φίλοι της Μόνης Βατοπεδίου, με ανάρτηση τους στο διαδικτυο, καλούν όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Εφραίμ να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο.

Πηγή: skai.gr