Πέραν από τις διαπιστώσεις και τις ευχές για την νέα χρονιά οι Νέοι Αγρότες, με σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα, προτιμούν να αναλαμβάνουν δράση ή έστω να υποστηρίζουν όσους δρουν, μέσα σε περιβάλλον σχεδόν πλήρους έλλειψης υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ξεκίνησε την σύνταξη της πρότασης ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 (Δεκ 2011-Σεπ 2012), σε μια προσπάθεια για την δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ΑΠΕ, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, με την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη παραγωγή δημόσιων αγαθών, ανά μονάδα αγροτικού προϊόντος.

Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς υποστηρίζει με την συμμετοχή της το 1ο Επιμορφωτικό Συνέδριο Αγροτικών Προϊόντων «Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση», στις 21 Ιαν 2012, το οποίο θα γίνει στην Αθήνα (Ζάππειο), όπου ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, και στα θέματά του περιλαμβάνονται: Χρηματοδοτικά Προγράμματα, Kαινοτόμες δράσεις για Νέους Αγρότες, Η άποψη των Συνεταιρισμών, Οι πιστοποιήσεις βιολογικών καλλιεργειών-εκτροφών, Επιτυχημένα παραδείγματα κερδοφόρων καλλιεργειών, Δυναμικά … φυτά, …παραγωγοί κρόκου, ….παραγωγοί πούρων, …παραγωγοί βοτάνων, επενδύσεις στα αρωματικά, Λογότυπο και η σημασία του branding, Συσκευασία-Προστιθέμενη αξία, Ορθή διακίνηση, Η σημασία της τυποποίησης για τις ξένες αγορές, Επιτυχημένα Παραδείγματα Τυποποίησης, … μαστιχοπαραγωγών, …ελαιοπαραγωγών, …αρωματικών φυτών, …γεωργικής κληρονομιάς, Αποτελεσματικοί ιστότοποι & e-Shops, Τα social media, Συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, Εξαγωγές με ασφάλεια, Τρόποι προώθησης/προβολής αγροτικών προϊόντων, Επιτυχημένα Παραδείγματα προώθησης, … Cheriesonline.gr, …ψηφιακή λαϊκή αγορά, …διάθεση ελιών/ελαιολάδου διεθνώς, Τοπική Ανάπτυξη κλπ.

Η ΠΕΝΑ μετέχει με stand στην έκθεση Agrotica, Θεσσαλονίκη, 1-5 Φεβ 2012, στο επιδεικτικό αγροτικό χωριό ΑΓΡΟΡΑΜΑ.

Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, αμέσως μετά, οργανώνει ημερίδα για τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ & την ΥΠΑΙΘΡΟ 2020, στις 4 Φεβ 2012, στην Θεσσαλονίκη, μέσα στην Agrotica (αίθουσα Corona) στις 12.00.

Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επικροτεί το 8ο Συνέδριο IMIC2012-Τουρισμός & Γαστρονομία στο προσκήνιο, 15-16 Φεβ 2012, στην Αθήνα, Ledra Marriott (Συγγρού 115), που έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό και να επιχειρήσουν να σχεδιάσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον, οργανωμένα και συστηματικά, ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για συναντήσεις-συζητήσεις των Νέων Αγροτών, μαζί με το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, Ελατοχώρι Πιερίας, 6-9 Σεπ 2012, έχει ήδη ανακοινώσει περιφερειακές συναντήσεις Νέων Αγροτών στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη (18 Μαρ ), στην Δυτ. Μακεδονία (6 Μαϊ) και στην Θεσσαλία (27 Μαϊ), ενώ υποστηρίζει ένθερμα τις δραστηριότητες της Ομάδας Αγροτισσών της ΠΕΝΑ.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382