Δεκαεπτά άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία την περασμένη Τρίτη με την κατηγορία της εγκληματικής δράσης που στόχευε στην αθλητική απάτη. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις έρευνες είχε στηθεί ένα τούρκο-κροατικό δίκτυο που προσπαθούσε και συχνά κατάφερνε, πληρώνοντας πολλούς παίκτες, να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στην Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Ελβετία, Βοσνία, Γαλλία και Ιταλία.

«Πρόκειται για κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μια υπόθεση που αγγίζει το ποδοσφαιρικό σύστημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στα στημένα ματς, περιλαμβάνονται και τρία τουλάχιστον ματς της Α’ Εθνικής Κατηγορίας της Ιταλίας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών, αναφέρουν ότι οι ποδοσφαιριστές που είχαν δεχθεί να συνεργασθούν με το κύκλωμα των στημένων αγώνων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, αλλοιώνοντας τον τόνο της φωνής τους. Συχνά, χρησιμοποιούνταν κάρτες κινητών τηλεφώνων που ανήκαν σε ξένες εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: skai.gr