Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον τάφο της Mona Lisa, της αινιγματικής γυναίκας που κρύβεται πίσω από το διάσημο πίνακα του Leonardo Da Vinci.

Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλή τον καθηγητή Silvano Vinceti ανακάλυψαν τον τάφο σε μία κρύπτη στο μοναστήρι της Αγίας Ούρσουλας στη Φλωρεντία, μετά από έρευνα δύο εβδομάδων και χρησιμοποιώντας ένα γεω-ραντάρ, έναν αρχαίο χάρτη και ένα πλήθος διαφόρων εγγράφων.

“Εντοπίσαμε δύο τάφους και πιστεύουμε ότι ένας εξ’ αυτών ανήκει στη Lisa Gherardini Del Giocondo”, είπε ο Vinceti, προσθέτοντας: “Ωστόσο, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη, μέχρι να φθάσουμε στα οστά, να τα περισυλλέξουμε και να τα εξετάσουμε».

Στην ανασκαφή συμμετέχει η Gucciardini Natalia Strozzi, απόγονη της Lisa Gherardini. “Αρχικά η εκσκαφή αυτή με τρομοκρατούσε, αλλά τώρα δηλώνω γοητευμένη. Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζεις ποιά ήταν η τελευταία κατοικία ενός εκ των προγόνων μου”, δήλωσε.

H Gucciardini Natalia Strozzi

Η Lisa Gherardini ήταν σύζυγος ενός εμπόρου μεταξιού, του Francesco del Giocondo. Πέθανε το 1542, ενώ στην γειτονική χώρα η Mona Lisa είναι γνωστή και ως La Gioconda.

Πηγή: enimerosi.com