Η είδηση της δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας από τον 35χρονο φίλο της στην Καστοριά είναι από εκείνες που ακόμα και στους καιρούς μας που η εγκληματικότητα θεριεύει, προκαλούν σοκ. Δεν είναι μόνο ο στυγερός τρόπος που έγινε το έγκλημα αλλά και το -πολύ πρόσφατο -παρελθόν του ανθρώπου που αφαίρεσε τη ζωή της κοπέλας.Λίγους μήνες πριν την σκοτώσει με αυτό τον τρόπο, ο δράστης είχε συλληφθεί για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο 35χρονος είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας τον περασμένο Αύγουστο για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων! Στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα μικρά και τα μεγάλα «παράθυρα» της νομοθεσίας, επέτρεπαν σε αυτόν τον άνθρωπο λίγους μήνες μετά την σύλληψη του να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας και να κόψει το νήμα της ζωής αυτής της κοπέλας.

Νομικός δεν είμαι ούτε τρελαίνομαι να κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη. Σκέπτομαι όμως πως αν ο 35χρονος που συνελήφθη τον Αύγουστο με όλο αυτό το αρρωστημένο υλικό και-όπως διαβάζω στο διαδίκτυο- με μια προηγούμενη δίκη, έστω και με αθώωση για αποπλάνηση δεκάχρονου, είχε εγκαίρως δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, ίσως τη νύχτα της Παρασκευής να μην βρισκόταν δίπλα στο άτυχο θύμα του.

Το σκέφτομαι αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

του Σωτήρη Ξενάκη

Πηγή: protagon.gr